Ulykkelig selvledelse eller berigende medledelse?

Det forventes, at højuddannede personer, såkaldte vidensarbejdere, kan lede sig selv. Men selvledelse er ikke opfundet af medarbejderne. Selvledelse er opfundet af den svage leder, der har behov for at delegere sin usikkerhed til medarbejderne. Usikkerhed giver dårlig trivsel og ulykkelig selvledelse. Så svaret på ledelsesmæssige problemstillinger er ikke selvledelse – men medledelse.

Medledelse foregår i krydsfeltet mellem det formelle hierarki og det reelle netværk, hvor medarbejderen både efterspørger og modtager ledelse. Ledelse kræver ledelsesmagt og ledelseskraft, og god ledelse kræver balance mellem magt og kraft. Magten er det formelle mandat, og kraften er lederens evne til at bruge magten – altså de relationelle og kommunikative kompetencer.

Hvad kendetegner medledende medarbejdere? Og hvilke fordele har medledelse – både for medarbejderen, for lederen og for organisationen?

Anne Jøker giver dig indsigt i, hvorfor medledelse kræver en stærk ledelse, og du vil få praktiske input til, hvordan du som medarbejder eller mellemleder kan ”lede med”. For god ledelse beriger!

Anne Jøker holder foredrag for ledere og ledende medarbejdere, der udfordrer, provokerer, beriger og inspirerer. Perspektivet er ledelsesrummet og formen er involverende. Anne Jøker har bl.a. været medforfatter på bogen Ledere med magt og kraft.