Ledere med magt og kraft

Forlaget Metropol, 2010

Den succesfulde leder er i stand til at skabe det rette miks af ledelsesmagt og ledelseskraft. Magten er det formelle mandat til at træffe beslutninger, kraften er evnen til at få de trufne beslutninger omsat i resultater. Anne Jøker har sammen med Gitte Bøcher Carlsen skrevet bogen Ledere med magt og kraft.

Hvorfor synes offentlige ledere, at det er sjovt at gå på arbejde? Er det magten, faglige ambitioner eller sociale relationer, der driver dem? Hvad vækker deres styringsappetit og hvilke instrumenter oplever de selv bedst understøtter deres ledelsesopgave? Hvilke resultater peger lederne på som de væsentligste, og hvad er sværest at håndtere i lederjobbet? Hvilke lederdyder tæller – er det troværdighed, rettidig omhu eller evnen til at begejstre?

Disse og mange flere spørgsmål gives der svar på i bogen, som baserer sig på en undersøgelse gennemført i samarbejde med Danmarks Forvaltningshøjskole. Svarene får kød og blod i interviews med 9 succesfulde ledere, som befinder sig i forskellige ledelsesrum. I bogen fortæller lederne engageret og personligt om, hvordan de får magten til at spille sammen med deres egen ledelseskraft, og hvordan de håndterer ledelsesmæssige dilemmaer. Ledere med magt og kraft afdækker det aktuelle ledelsesrum i den offentlig sektor og giver et fingerpeg om, hvordan fremtidens ledelsesrum og lederprofil ser ud.