Hvorfor synes offentlige ledere, at det er sjovt at gå på arbejde?

Er det magten, faglige ambitioner eller sociale relationer, der driver dem? Hvad vækker deres styringsappetit og hvilke instrumenter oplever de selv bedst understøtter deres ledelsesopgave? Hvilke resultater peger lederne på som de væsentligste, og hvad er sværest at håndtere i lederjobbet? Hvilke lederdyder tæller – er det troværdighed, rettidig omhu eller evnen til at begejstre?

Disse og mange flere spørgsmål gives der svar på i bogen Ledere med magt og kraft, som baserer sig på en undersøgelse, som bogens forfattere Anne Jøker og Gitte Bøcher Carlsen har gennemført i samarbejde med Danmarks Forvaltningshøjskole. Svarene får kød og blod i interviews med 9 succesfulde ledere, som befinder sig i forskellige ledelsesrum.

I bogen fortæller de 9 ledere engageret og personligt om, hvordan de får magten til at spille sammen med deres egen ledelseskraft, og hvordan de håndterer ledelsesmæssige dilemmaer. Ledere med magt og kraft afdækker det aktuelle ledelsesrum i den offentlig sektor og giver et fingerpeg om, hvordan fremtidens ledelsesrum og lederprofil ser ud.